Illustration: Mai-Britt Amsler
Illustration: Mai-Britt Amsler
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2020

Gå ad frivillighedens vej mod fuldtid

Fremtidens kommunale arbejdsmarked skal i langt højere grad bestå af fuldtidsstillinger. Det er KL og Forhandlingsfællesskabet enige om. Erfaringer fra to kommuner viser, at vejen mod en fuldtidskultur skal brolægges med tålmodighed, frivillighed og fleksibilitet i ansættelsen.
tekst Martin S. Poulsen

Arbejdsløsheden blandt flere faggrupper på det kommunale arbejdsmarked har næsten ramt bunden. 73 kommuner mangler ifølge FOA allerede nu hænder, der kan tage sig af de ældre, og ifølge fagforeningen FOA vil der om fem år mangle op mod 40.000 social- og sundhedsansatte i kommunerne.

KL og Forhandlingsfællesskabet, der er fagbevægelsens forhandlingsorganisation, har set skriften på væggen. I begyndelsen af februar blev de enige om fra foråret i år at søsætte et fælles projekt, der skal gøre fuldtidsarbejde til det normale. Tanken er, at flere fuldtidsstillinger kan være én måde til at løse problemet med det voksende behov for varme hænder. 

– Det er et vigtigt skridt i at fremtidssikre det kommunale arbejdsmarked. Vi skal ganske enkelt lykkes med at få flere kommunale medarbejdere op i tid, hvis vi skal løse udfordringen med mangel på hænder. Det er en svær opgave, men jeg har store forventninger til, hvad vi kan opnå, når alle parter lægger kræfterne i, siger Michael Ziegler, der er formand for KL’s løn- og personaleudvalg. 

Skriv hvad du søger