Kirstine Bille (SF) ved Regionsudvalgets plenarsamling i oktober 2019. foto: European Union / Vincent Van Doonik
Kirstine Bille (SF) ved Regionsudvalgets plenarsamling i oktober 2019. foto: European Union / Vincent Van Doonik
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2020

Byrådspolitiker i Bruxelles

I ti år har Kirstine Bille (SF) været medlem af EU’s Regionsudvalg. Her har hun oplevet, hvordan et system, der ofte opleves fjernt, faktisk kan være meget virkelighedsnært og trække linjer tilbage til arbejdet i byrådet i Syddjurs Kommune.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2018_DK-5___Fra-Byraadet-Ikon_263.jpg

Fra byrådet

I Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er vi optaget af at give en stemme til de almindelige politikere i landets byråd. Derfor bringer vi i hvert nummer serien ”Fra byrådet”. Her vil politikerne fortælle om det, der optager dem lige nu, sætte ord på arbejdsvilkårene som politiker eller andet aktuelt fra det politiske liv i kommunerne.

Se alle artikler fra serien

Det Europæiske Regionsudvalg. Hvis man smager på de tre ord, udløser det måske ikke umiddelbart festfyrværkeri i munden. Ikke desto mindre mener byrådsmedlemmet Kirstine Bille (SF), at Regionsudvalget, som det hedder i daglig tale, er noget af det mest virkelighedsnære, som EU kan byde på.

– Det er ekstremt virkelighedsnært, det vi arbejder med i Regionsudvalget. Meget mere end det, der foregår på Christiansborg og i Europa-Parlamentet. Vi arbejder jo med de ting, som vi som kommunalpolitikere rent faktisk skal implementere hjemme i dagligdagen i kommunerne, siger Kirstine Bille, der har siddet i Regionsudvalget i ti år.

Skriv hvad du søger