Foto: Jesper Westley
Foto: Jesper Westley
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2020

Fra klynkevulkan til optimistisk ø

Selv om det var overvældende at få ansvaret, var Winni Grosbøll (S) aldrig i tvivl om, hvad der var brug for på Bornholm. Der skulle gang i øen igen. Det har været overskriften for hendes ti år i borgmesterstolen.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2020_DK-5___Lederskab-grafik-264_263.png

Politisk lederskab

Der knytter sig ikke meget formelt til det at være borgmester. Faktisk står der blot, at borgmesteren er formand for byrådet. Ikke desto mindre forventer vælgerne, at der sker noget. Borgmesteren skal udstikke en retning, kæmpe for borgerne og sætte kommunen på landkortet. Men hvordan gør man det i praksis? Det har vi talt med tre borgmestre og en professor om i dette tema.

Læs temaet

Stemningen var nemlig alt andet end optimistisk på øen dengang i 2009, da Winni Grosbøll på valgnatten kunne træde frem som øens nye borgmester.

– Øen var en klynkevulkan. Vi synes, det var ret synd for os selv, at vi lå så langt væk ude i Østersøen. ”Bare send flere penge”-retorikken havde vundet indpas. Jeg havde et ret klart ønske om at ændre den fortælling. Om at få Bornholm videre. Og om at ændre bornholmernes syn på sig selv. Der er jo ingen, der har lyst til at flytte et sted hen, hvor det bare er synd for folk. Og der er heller ingen virksomheder, der gider investere i sådan et sted, siger Winni Grosbøll.

Skriv hvad du søger