Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 03 / 2020

Aktuelt

tekst Rudi Holm

Hjælper naturen med affaldspakker

En tang, en rulle affaldssække, en refleksvest og et par handsker. Det kunne lyde som en scene fra en Olsen Banden-film, men er lidt mere virkelighedsnært og realistisk. Det er nemlig den pakke, Frederikssund Kommune udleverer, hvis borgere på eget initiativ ønsker at samle skrald i naturen. Ifølge projektleder Michael Strange fra kommunens vej- og parkafdeling ønsker kommunen at støtte et frivilligt initiativ, som mange mennesker allerede har taget. Siden foråret er der ifølge TV 2 Lorry udleveret 300 affaldspakker til borgere i kommunen. 

En pæl i stien

Det er ikke kun medvind, der kan opleves på kommunale cykelstier. For eksempel fik en ekstern entreprenør i Esbjerg Kommune den idé at placere lygtepæle midt på en nyanlagt supercykelsti, som forbinder den østlige del af byen med midtbyen. En borger Kevin Lund gjorde opmærksom på problemet med et billede i Facebook-gruppen Info fra borger til borger i Esbjerg By, og det fik straks kommunens vej- og parkafdeling til at reagere. De to fejlplacerede lygtepæle blev fjernet fra cykelstierne og stod kun i vejen i nogle få dage for de overraskede cyklister. Der har angiveligt ikke været meldinger om tilskadekomne cyklister på grund af lygtepælene. Ifølge kommunen havde entreprenøren placeret lygtepælene 30 cm fra yderste kantsten og ikke 30 centimeter fra fortovets kantsten, som det ellers er praksis.

1793 

indbyggere blev der ved årsskiftet registreret i landets mindste kommune Læsø. Det er 11 personer færre i  forhold til i fjor.

Lån elcykler af kommunen

Skriv hvad du søger