Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2020

Netværk

Jobskifte

Henrik Nielsen, 43 år og kommunalt uddannet, bliver 1. februar vicekommunaldirektør i Sorø Kommune. Han efterfølger Maj Buch, der er blevet kommunaldirektør i Glostrup.


Hvad motiverede dig til at søge jobbet?

– Sorø er en kommune med nogle store ambitioner og nogle klare strategiudviklingsspor. Det motiverede mig, sammen med at Sorø er modig i sin måde at organisere sig på. Der er eksempelvis kun to i direktionen, og på den måde rykkes cheffladen en tak op. Man har truffet nogle modige valg, som ser ud til at lykkes, og som jeg har lyst til at være med til at drive videre. 

Hvad tager du med fra dit gamle job?

– To ting vil jeg fremhæve. Det ene er et rigtig godt samarbejde med det politiske niveau, som jeg er sikker på, jeg kan komme til at videreføre i Sorø. Og dernæst Lejres fokus på at inddrage borgerne i processerne. At borgerne reelt set bliver en del af velfærdsudviklingen. Det har jeg lært meget af i Lejre og vil tage med mig til Sorø.

Hvad glæder du dig mest til i dit nye job?

– Helt basalt glæder jeg mig lige nu til at møde en masse nye og engagerede kolleger, som hver dag knokler for at gøre en forskel for borgerne og virksomhederne i Sorø.

Skriv hvad du søger