Illustration: Gitte Skov
Illustration: Gitte Skov
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2020

Fri leg mellem læger og kommune

En gang om året mødes Skanderborg med de praktiserende læger i kommunen til en uformel drøftelse af, hvordan de kan lette arbejdet for hinanden og livet for borgerne. Ideen opstod for tre år siden i det lokale sundhedshus, og alle synes i dag, at det går hamrende godt.
tekst Sidsel Boye

Skanderborg er en fed kommune. Det er den reaktion, formanden for de praktiserende læger i Skanderborg Kommune, Rasmus Peter Christoffersen, møder hos kollegerne fra andre kommuner, når han fortæller om det helt uformelle samarbejde, som Skanderborg og kommunens praktiserende læger har kørt i de seneste tre år.

Det fede handler om, at Skanderborg kommune og alle de praktiserende læger én gang om året mødes til fri leg, hvor de drøfter de problemer, som de hver især tumler med i hverdagen og sammen prøver at blive klogere på, hvor der ligger nogle gode løsninger, og hvordan de kan bruge hinanden bedre.

Det allerførste møde handlede om de mange triste mennesker med dårlige liv, psykisk mistrivsel, som i disse år fylder utroligt meget i lægernes konsultationstid. Mennesker, som ikke er syge nok til at komme på hospitalet og derfor har brug for noget andet.

Skriv hvad du søger