Foto: Lars Hansen / Ritzau Scanpix
Foto: Lars Hansen / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2020

Flere vender tilbage til deres hjemland

Ikke siden 2012 er så mange flygtninge og indvandrere vendt tilbage til deres hjemland med støtte fra staten. Det sker efter en række udvidelser af målgruppe og økonomiske incitamenter.

Efter flere ændringer af reglerne for repatriering tegner 2019 til at blive året, hvor flest flygtninge og indvandrere tog imod en pose penge for at vende tilbage til deres hjemland siden 2012. Det viser tal for repatriering, som det hedder, fra Dansk Flygtningehjælp og Udlændinge- og Integrationsministeriet.

I den seneste opgørelse, som gælder til og med november måned sidste år, kan man se, at 452 borgere havde valgt at tage imod tilbuddet om repatriering. Det var med to måneder af året tilbage allerede det højeste tal siden 2012, hvor 476 borgere rejste tilbage til deres hjemland.

Hvor det tidligere var flygtninge og indvandrere fra især Eksjugoslavien, Tyrkiet og Irak, der tog imod knap 140.000 kroner og hjælp til flytteomkostninger for at frasige sig deres opholdstilladelse i Danmark, er det i dag oftere somaliske og syriske flygtninge og indvandrere, der vender tilbage til deres hjemland.

Ingen mælk og honning

Skriv hvad du søger