Motalavej i Slagelse er en af landets 15 hårde ghettoer.  Boligområdets beboere bonger ud på fire af fem kriterier for ghettobetegnelsen. Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix
Motalavej i Slagelse er en af landets 15 hårde ghettoer. Boligområdets beboere bonger ud på fire af fem kriterier for ghettobetegnelsen. Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2019

Fire hårde ghettoer har søgt om dispensation for nedrivning

Fire af de såkaldte hårde ghettoer har søgt om dispensation for kravet om, at andelen af familieboliger kun må udgøre 40 procent. Tre har fået nej.

Nedrivning, omdannelse eller frasalg

De hårde ghettoer kan nedbringe andelen af familieboliger til 40 procent på flere forskellige måder. De kan enten rive boliger ned, frasælge familieboliger til private købere eller udlejningsvirksomheder, ommærke boligerne til ældre- eller ungdomsboliger, og endelig kan der bygges nye boliger i området, så andelen af familieboliger kommer til at udgøre en lavere andel.

Danmark skal være fri for hårde ghettoer i 2030. Det er målsætningen i regeringens ghettoplan, som blandt andet betyder, at de såkaldte hårde ghettoer skal nedbringe andelen af familieboliger til 40 procent af den samlede boligmasse i området.

Der er dog en kattelem i ghettoplanen, idet kommunerne og boligselskaberne kan søge om dispensation for 40-procentkravet. Indtil videre har fire boligområder i to forskellige kommuner ansøgt om dispensation. Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Skriv hvad du søger