Privatfoto
Privatfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2019

Det gælder om at gøre sin erfaring almengyldig

Edin Hajder (S) er bosnisk krigsflygtning. I dag sidder han i byrådet i Mariagerfjord Kommune, hvor han har travlt med at slås for et levende arbejdsmarked, hvor ingen bliver parkeret i systemet.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2018_DK-5___Fra-Byraadet-Ikon_263.jpg

Fra byrådet

I Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er vi optaget af at give en stemme til de almindelige politikere i landets byråd. Derfor bringer vi i hvert nummer serien ”Fra byrådet”. Her vil politikerne fortælle om det, der optager dem lige nu, sætte ord på arbejdsvilkårene som politiker eller andet aktuelt fra det politiske liv i kommunerne.

Se alle artikler fra serien

I en alder af kun 20 år blev Edin Hajders hverdag vendt på hovedet, da han med sin familie flygtede fra Bosnien til Danmark. Men den turbulente fortid eller det faktum, at han som ikke etnisk dansk er en minoritet i de danske byråd, har ikke særlig betydning i hans politiske liv, mener han. Tværtimod har det længe ligget i kortene, at Edin Hajder ville kaste sig over politik. Lige siden sine ungdomsår har han været engageret i foreningsliv, og her fik han første gang smag for at være med til at træffe beslutninger.

– I foreningslivet havde jeg kontakt med den politiske verden, og jeg fik indblik i, hvordan man arbejder i kommunerne. Der startede interessen for at sidde på den anden side af bordet, hvor man kan være med til at bestemme, siger Edin Hajder.

Skriv hvad du søger