Illustration: Mai-Britt Amsler
Illustration: Mai-Britt Amsler
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2019

Tror ikke på reform inden KV21

En tredjedel af landets borgmestre tror på trods af ambitioner og intentioner ikke på, at det vil lykkes S-regeringen at lave en reform af udligningssystemet inden næste kommunalvalg.

Regeringen har i sit lovprogram bebudet, at den vil fremsætte et lovforslag om en ændring af udligningssystemet i februar måned næste år. Hvis det holder, og Folketinget kan blive enige om en aftale inden sommer, så kan ændringerne træde i kraft i 2021.

Men hver tredje borgmester tror ganske enkelt ikke på, at regeringen får landet en udligningsreform, der træder i kraft inden næste kommunalvalg. Det viser en rundspørge foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Tidsplanen er ellers helt i tråd med en udtalelse, som social- og indenrigsminister Astrid Krag kom med i forbindelse med sommerens økonomiforhandlinger mellem regeringen og KL. Her forklarede hun, at hun ikke ville lægge sig fast på en tidsplan for udligningsreformen, men at hun mente, at det meget gerne skulle kunne lykkes inden næste kommunalvalg, som finder sted i november 2021.

Skriv hvad du søger