Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2019

Aktuelt

Den rullende NaTour

Naturen tilhører os alle, og flere skal engagere sig i den. Projektet NaTour skal sætte hjul under naturformidling og debat og bringe Naturmødet – det politiske folkemøde i Hirtshals – ud i alle hjørner af Danmark. Helt konkret indkøbes, dekoreres, udstyres og bemandes en rullende platform, som danner den fysiske ramme om projektet. Køretøjet kan simpelt og hurtigt omdannes til en scene med indbygget audioudstyr og 50-100 tilskuerpladser. Det fungerer desuden som et mobilt udstillingslokale. Nordea-fonden støtter NaTour med tre millioner kroner over tre år. Hjørring Kommune medfinansierer den rullende naturscene med halvanden million kroner.

328

millimeter regn skulle der til for at slå rekorden for vådeste efterår i danmarkshistorien, siden målingerne startede for mere end 130 år siden. Det har plaget mange kommuner, der har døjet med oversvømmelser – især kommunerne, Gudenåen løber igennem, har været plaget.

Intet skøjte-jubilæum

Mange var glade, da de nye metrolinjer åbnede i september. Det betød også, at de mange indhegninger og byggerod, som har fyldt de sidste 10 år, blev fjernet. Men til stor skuffelse for mange meldte kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune ud, at skøjtebanen omkring Rytterstatuen på Kongens Nytorv ikke vender tilbage på grund af manglende midler. Der bliver altså intet 20-års jubilæum for skøjtebanen, der åbnede første gang i 1999. Men der er ingen grund til at lade skøjterne blive hjemme, for det er stadig muligt at skøjte tæt på Indre By. En privat aktør har opført en mindre skøjtebane ved Broens Gadekøkken på Christianshavn, ligesom der opføres en spritny skøjtebane på Vesterbro.

Jyder i eksil 

Skriv hvad du søger