Foto: Cartsen Snejbjerg
Foto: Cartsen Snejbjerg
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2019

Innovation er et håndværk

Innovation er ikke nødvendigvis altid populært. Men det betyder meget, at politikerne går foran og peger på områder, hvor de gerne vil have medarbejderne til at arbejde mere innovativt. Det siger Pia Gjellerup, leder af Center for Offentlig Innovation.
tekst Sidsel Boye

Hvis det offentligt og det private vil hente inspiration til at få mere innovation ind i deres samarbejde, så kan de se til Norge. Her stillede Oslo Kommune i forbindelse med et plejehjemsbyggeri krav til entreprenøren om, at alt materiel på byggepladsen skulle være drevet af bæredygtig energi. Entreprenøren syntes, det var et vanvittigt dyrt krav, og stillede modspørgsmålet, om kommunen virkelig var villig til at betale for udviklingen af en helt ny fossilfri maskinpark. 

Offentlig innovation

Center for Offentlig Innovation blev for seks år siden født i et samarbejde mellem regeringen, KL, Danske Regioner og de faglige hovedorganisationer. Målet er at fremme kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. Aktuelt er det innovation i samarbejdet mellem den offentlige og private sektor, der er højt på COI’s dagsorden. I alt 11 medarbejdere. 

Her kunne al dialog være stoppet på grund af den økonomiske barriere, men i stedet gik fem centrale norske parter, som repræsenterer forskning, kommune og regioner, erhverv og innovation, ind i projektet, og i dag er offentlige byggepladser med bæredygtig energiprofil ikke længere en vanvittig tanke for nordmændene.

Skriv hvad du søger