Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2019

Gladsaxes pædagoger deler viden digitalt

Pædagogerne i Gladsaxe har sagt farvel til støvede fagbøger og goddag til deres eget digitale bibliotek, hvor de kan hente og dele ny viden. Senest har kommunen været med til at udvikle et digitalt redskab, der sikrer, at ingen børn sakker bagud af legen.
tekst Sidsel Boye

Pædagogisk konsulent i Gladsaxe, Betina Byriell Larsen, lyder ikke helt tilfreds med netdækningen i mødelokalet på rådhuset, da hun åbner computeren for at demonstrere det nye digitale læringsbibliotek, som blev taget i brug 1. november, og som skal gøre det lettere for kommunens pædagoger at blive klædt fagligt på.

Men efter lidt småbrok får hun endelig systemet til at køre, og hun kan åbne en side med farvestrålende klikbare bokse. Boksene er afløseren for støvede fagbøger eller besværlige ringbind. Her kan pædagogerne frem over klikke sig til den mest aktuelle viden på deres område. De kan også klikke sig direkte til visuel inspiration i hverdagen fra i alt 200 billeder.

– De seneste tretten år har vi haft et hæfte med den faglige ramme, metoder og læringssyn, og det trængte til et nyt sprog. Det har vi så arbejdet på et par år, og resultatet er et helt nyt digitalt bibliotek med 900 siders læring, som vi kan redigere løbende og putte nye billeder og ideer ind i. Og pædagogerne jubler, fortæller Betina Byriell Larsen.

Skriv hvad du søger