Foto: Dr P. Marazzi / Science Photo Library / Ritzau Scanpix
Foto: Dr P. Marazzi / Science Photo Library / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2019

Elever tilbydes hpv-vaccine i skoletiden

Gladsaxe og København Kommuner tilbyder som de eneste kommuner i landet både drenge og piger i 6. klasse gratis hpv-vaccine på skolen.

I et forsøg på at øge tilslutningen til hpv-vaccinen har København og Gladsaxe Kommuner afsat penge til at give både 12-årige drenge og piger mulighed for at blive gratis vaccineret på skolen i skoletiden.

– Hpv-vaccinen har fået en hård medfart, men nu er alle betænkelighederne tilbagevist, og derfor er det rigtig ærgerligt, at tilslutningen stadig ikke er større. Vaccinen er en effektiv måde at forebygge blandt andet livmoderhalskræft, og derfor vil vi som kommune gerne gøre en særlig indsats i håbet om, at det kan øge tilslutningen til vaccinen, forklarer Trine Græse (S), borgmester i Gladsaxe.

Hpv-vaccinen blev en del af det danske vaccinationsprogram for piger i 2009. I de første mange år havde vaccinen en høj tilslutning, og op mod 80 procent af pigerne blev færdigvaccineret. Men tilslutningen styrtdykkede, da TV2 i marts 2015 viste dokumentaren ”De vaccinerede piger”, som medførte en voldsom debat om eventuelle bivirkninger ved vaccinen. Siden har en lang række undersøgelser frikendt vaccinen, og i dag er tilslutningen igen stigende.

Skriv hvad du søger