Borgmester Ole Vive (V) viser stolt Haslevs nyeste butik frem – en outlet med billigt tøj, der ligger ved siden af SuperBrugsen. Foto: Jakob Vind
Borgmester Ole Vive (V) viser stolt Haslevs nyeste butik frem – en outlet med billigt tøj, der ligger ved siden af SuperBrugsen. Foto: Jakob Vind
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2019

Der handles stadig i Haslev

Både de handlende og Faxes borgmester er sikre på, at der også fremover vil være et levende handelsliv i midtsjællandske Haslev, selv om en prognose stryger byen fra listen over handelsbyer i 2030.
tekst Mads Brandsen

Nærmest symbolsk hænger der en reklame for Næstved Storcenter på Haslev Station. Indkøbsmekkaet runder 30 år. 

Kører man blot en halv time i bil, finder man 65 butikker på et sted – og det er en stor del af udfordringen for en by som Haslev, hvor støvregnen drypper denne formiddag i oktober, men hvor man ikke kan se de mørke skyer i horisonten, som Institut for Centerplanlægning (ICP) ellers har ridset op i en rapport: I 2030 vil Haslev have så få butikker, at man ikke kan kalde det for en handelsby længere, lyder spådommen.

– Generelt er udfordringen for byer på Haslevs størrelse, at hele kategorier af butikker risikerer at forsvinde. Det kan være skobutikker eller isenkræmmere. Det begynder med, at der er færre inden for en kategori, inden der til sidst kun er én butik, siger Per Nyborg, der er administrerende direktør for ICP, der rådgiver omkring 70 af landets kommuner om netop detailhandel.

Skriv hvad du søger