Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2019

Aktuelt

Lad bilen stå

I Slagelse slår man et slag for at lade bilen stå og hoppe på ladcyklen. Fire ladcykler er blevet indkøbt og stillet til rådighed for offentlige institutioner, foreninger og virksomheder til fordel for borgerne. Det skåner miljøet og styrker sundheden og er et led i at gøre FNs verdensmål mindre abstrakte og fjerne fra hverdagen. Pengene kommer fra EU-projektet ”Cargo bikes in urban mobility”. I Danmark er Guldborgsund Kommune også med i projektet, men både Tyskland, Sverige og Polen undersøger også, hvordan ladcyklen kan erstatte bilen.

Budget på Instagram

 ”Hvor er skattelettelserne?” spørger en anonym borger med to snøftende emojis. En af de få digitalt indfødte borgmestre i Danmark 26-årige Christiana Krzyrosiak Hansen (S) fra Holbæk gik SoMe på Holbæks nye budget for 2020. Nogle dage efter budgettet var vedtaget, svarede hun gennem sin Instagram-profil med 8.167 følgere på spørgsmål, som borgerne kunne sende ind via hendes ”Instagram-story”. Her ligger billederne kun på profilen i 24 timer. ”For at være helt ærlig går jeg mere op i at genoprette økonomien ordentligt, så vi kan prioritere velfærd og sikre udvikling,” lyder svaret til skattelettelserne efterfulgt af en smilende emoji.

Tag på uni i Tarm

”Er det et problem for menneskets fremtid, at alle mennesker, selv dem med fysiske og mentale handicap, får børn?”. Det kontroversielle emne i historisk perspektiv holder professor i zoofysiologi Tobias Wang fra Aarhus Universitet foredrag om undertitlen ”Forædling af mennesket – før og nu”.  Det kan elever og borgere i Ringkøbing-Skjern blandt andet opleve i november, når Vestjysk Gymnasium i Tarm livestreamer forelæsninger fra Aarhus Universitet. Det er en del af kommunens videnspolitik og fokus på det uformelle læringsmiljø. I de kommende år vil der være fokus på foredrag inden for især energi, turisme, produktionsindustri og fødevarer, fordi det er kommunens fire styrkepositioner. 

Havet er majet, og tangen er høstet

Skriv hvad du søger