Illustration: Gitte Skov
Illustration: Gitte Skov
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2019

Sex-tech giver handicappede fred til egen seksualitet

Der kan være både fysiske og psykiske udfordringer, når handicappede skal udleve deres seksualitet. For mange er handicappedes seksualitet tabubelagt, men nye velfærdsteknologier skal hjælpe handicappede med at udforske og udleve deres seksualitet på egne præmisser.

Hvordan er man kærester? Hvordan onanerer man? Det er nok de færreste, der har lyst til at have den snak. Og for mange handicappede, der bor på bosteder, er det kun personalet på bostedet, de kan gå til. Det er på samme tid de personer, der hjælper med alt fra mad til bad eller bleskift.

Men størstedelen af mennesker har en seksualitet og seksuelle drifter, og handicappede er ingen undtagelse. Og spørger man Henrik Larsen, der til dagligt arbejder med handicappede som pædagog og seksualvejleder på et bosted i København, skal de handicappedes seksualitet mere i fokus.

– Udfordringen er, at seksualitet er og altid har været meget lavt prioriteret for de handicappede. Vi er rigtig gode til at snakke følelser og frustrationer, men seksualitet er på et eller andet plan for privat at tale om for pædagogisk personale, siger han.

Skriv hvad du søger