Svend Aage Hansen er tidligere fagforeningsformand, og hans kone Elisabeth har arbejdet i detailhandelen. Så de er begge vant til et meget udadvendt liv, og det  fortsætter de sammen, efter at de er stoppet på arbejdsmarkedet. Foto: Ulrik Tofte
Svend Aage Hansen er tidligere fagforeningsformand, og hans kone Elisabeth har arbejdet i detailhandelen. Så de er begge vant til et meget udadvendt liv, og det fortsætter de sammen, efter at de er stoppet på arbejdsmarkedet. Foto: Ulrik Tofte
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2019

Frivilliges indsats betyder færre besøg hos lægen

Mange tusinde ældre risikerer at blive ramt af depression, og mange uden at de får hjælp. Sådan behøver det ikke at være, hvis kommuner og frivillige mere systematisk slår kræfterne sammen, som de for eksempel har gjort i Horsens og Faaborg-Midtfyn.
tekst Sidsel Boye

Det kan være svært at måle resultatet af den indsats, som frivillige gør for at sprede glæde og liv blandt ældre medborgere.

Men Svend Aage Hansen, som er aktiv i Seniornet Horsens og medlem af Ældrerådet, færdes så meget ude blandt kommunens sårbare ældre, at han er sikker på, at indsatsen gør en forskel både for de ældre selv og for samfundskassen.

– En af dem, vi har med i Seniornet, har selv udtalt til pressen, at han begyndte at drikke efter sin kones død, og at han var ved at falde i et hul, hvor der kun var øl, og hvor den praktiserende læge, var den eneste, der gad høre på ham. Men så kom han i kontakt med os og blev en glad mand med netværk, fortæller Svend Aage Hansen.

Skriv hvad du søger