Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2019

Aktuelt

tekst Frederik Overby Vinding

Skraldet i Kolding

Koldings arbejde for at fremme bæredygtigheden får nu en indsprøjtning fra EU. I alt modtager Kolding Kommune 2,4 millioner kroner fra to EU-projekter. Pengene går til at styrke kommunens strategier for affaldshåndtering samt arbejdet med cirkulære metoder. Projekterne hedder SMART WASTE og ProCirc, og de er et samarbejde mellem kommuner, nationale myndigheder, affaldscentraler og eksperter i 10 europæiske lande, der besøger hinanden og deler erfaringer. Allerede i starten af 2020 kommer SMART WASTE samarbejdspartnerne på besøg i Kolding og overværer, hvordan Kolding arbejder med affaldshåndteringen.

For sød en tand

100 børnefamilier med børn i 0. - 3. klasse fra Hvidovre skal gennem de næste tre år forsøge at reducere deres indtag af sukker med 25 procent. Formålet med projektet er at udvikle nye metoder, der kan hjælpe børnefamilier til en sundere hverdag. Projektet hedder ”Er du for sød”, og man kan blandt andet læse på deres hjemmeside, at danske børn indtager fem gange så mange søde sager og drikke, som der er plads til i en sund kost. Derudover er Danmarks befolkning den i verden, der køber mest slik. Lægger man slik- og chokoladesalget sammen, så køber danskerne i gennemsnit 12,3 kilo slik om året. Forskningsprojektet bliver støttet af Nordea-fonden og er ledet af DTU’s fødevareinstitut, der får bidrag fra sygeplejersker og tandlæger i Hvidovre Kommune. 

3, 2, 1 ACTION

Det betaler sig at trykke på den røde optageknap. For hver kommunal krone, der investeres i film- og tv-produktion i Vestdanmark, kommer 4,2 kroner tilbage til kommunerne. Det viser en ny rapport udarbejdet for Den Vestdanske Filmpulje af Seismonaut. Rapporten er lavet over de 10 medlemskommuner, der investerede i puljen i perioden 2014-2018. Der skulle på de fire år være blevet skabt 355 arbejdspladser og en økonomisk effekt i Vestdanmark på 447 millioner kroner fra blandt andet omkostninger til ophold, transport og catering.

90

Skriv hvad du søger