Foto: Lars Laursen / Ritzau Scanpix
Foto: Lars Laursen / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2019

Megabyer søger klimaløsninger i København

Verdens storbyer samarbejder om at løse klimaudfordringerne og om at leve op til Parisaftalens mål, uanset hvad deres nationale regeringer måtte mene. Bydiplomatiet vokser sig stærkt i disse år, og til oktober mødes mere end 60 borgmestre fra verdens storbyer i København til topmøde i C40-netværket.

Den indiske millionby Chennai har som mange andre storbyer i Indien haft ekstraordinære, store problemer med vandmangel denne sommer. Manglen på vand truer en lang række af verdens storbyer, ikke bare under varmere himmelstrøg, men også nordeuropæiske byer som London ventes i fremtiden at få større problemer med at skaffe vand nok. Andre steder er det for store mængder af vand, der truer med at oversvømme byerne og deres millioner af indbyggere på grund af ekstremt vejr og havstigninger.

Uanset om det er det ene eller andet problem, så skal årsagen findes i klimaforandringer. Derfor mødes borgmestrene fra blandt andet Johannesburg, Hong Kong, Berlin, Paris og Los Angeles i København i dagene fra 9. til 12. oktober til det såkaldte C40 Mayors Summit.

I BLOXHUB, den nye markante bygning på Københavns havnefront, sidder en verdensmand, der skal få hele det storstilede arrangement til at løbe af stablen. Simon Kjær Hansen er C40 Cities Director of Regions og herudover chef for den danske afdeling for det internationale bynetværk C40. Han er ikke i tvivl om problemets omfang.

Skriv hvad du søger