Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2019

Aktuelt

Man skal kravle, før man kan gå

Tønder Kommune har søsat et nyt initiativ, der skal hjælpe unge, der gerne vil flytte hjemmefra, men som endnu ikke er helt klar til at stå på egne ben. Fra september er fire unge flyttet ind i hver deres startbolig. Det specielle ved startboligen er, at der er en social vicevært tilknyttet, der hjælper de unge med at lære at bo alene, mens man starter på uddannelse eller arbejde. Den sociale vicevært skal fungere som bindeled mellem de unge og parter som uddannelsesstedet eller arbejdspladsen. Boligerne er tiltænkt unge mellem 18 og 24 år.  

Babys første koncert

Undersøgelser viser, at musik er gavnligt for børns udvikling. Børn, der lytter jævnligt til musik, har blandt andet lettere ved at lære sprog, får stimuleret fantasien og udvikler nemmere sociale kompetencer. Det skal babyerne i Middelfart Kommune nyde godt af i september. Musikeren Julie Ben Semmane afholder nemlig koncertprojektet ”Babys første koncert” på to biblioteker. Der er dog ikke meget rock ’n’ roll over koncerterne, der består af danske vuggeviser, der bliver spillet med blandt andet windchimes, syngeskåle og klokkespil, som virker afslappende på babyen. 

6.124.306

Så mange kvadratmeter har Lejre Kommune tilmeldt kampagnen Giftfri Have, der opfordrer kommuner og private haveejere til at droppe brugen af sprøjtegift. 

Brunsviger på skrift

Skriv hvad du søger