Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2019

Netværk

/// Jobskifte

Glostrups kommunaldirektør til Tårnby

Morten Winge, der er kommunaldirektør i Glostrup, overtager 1. august stillingen som kommunaldirektør i Tårnby efter Klaus Groes, der er gået på pension. Morten Winge er 51 år og cand.polit. fra Københavns Universitet. Efter sin eksamen i 1993 blev han ansat i Sundhedsministeriet, og to år senere rykkede han til Hovedstadens Sygehusfællesskab, hvor han startede som fuldmægtig i direktionens økonomi- og planlægningsafdeling og var chefkonsulent samme sted, da han i 2000 skiftede til Københavns Kommune som centerchef for lokalcenter Indre By i familie- og arbejdsmarkedsforvaltningen. Herfra kom han i 2004 til Hørsholm Kommune som økonomichef og blev her senere direktør med det primære ansvar for børn, sundhed, arbejdsmarked, borgerservice og det sociale område. Det var fra denne stilling, at Morten Winge i juni 2012 rykkede til Glostrup som kommunaldirektør og herfra til august videre til Tårnby Kommune.

Ny topdirektør i Københavns Teknik og Miljø

Københavns Borgerrepræsentation har ansat Søren Wille, der er afdelingschef i Transportministeriet, som ny administrerende direktør i teknik- og miljøforvaltningen. Han efterfølger Pernille Andersen, der blev afskediget i april. 

Søren Wille, 46 år, er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 1999, derefter ansat i Finansministeriet som fuldmægtig, senere specialkonsulent. I 2002-2005 var han ministersekretær. Herefter rykkede han i august 2005 til Transport- og Energiministeriet som kontorchef for bro- og havnekontoret. Ved en senere ændring af den ministerielle struktur blev han i februar 2007 afdelingschef i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Og det er fra den stilling, at Søren Wille den 1. august tiltræder sit nye job. 

Fredericia får ny jobcenterchef

Skriv hvad du søger