Foto: Cartsen Snejbjerg
Foto: Cartsen Snejbjerg
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2019

Jagten på retfærdighed

Retssikkerheden for syge og udsatte borgere er for dårlig, mener advokat Mads Pramming, der som en af de få fører deres sager. Ankestyrelsen har spillet fallit og kan med fordel erstattes af forvaltningsdomstol, mener han og påpeger, at Danmark er et af de eneste EU lande, der ikke har sådan en.

Mads Pramming kan ikke holde ud, når systemet behandler folk uretfærdigt. Topadvokaten havde egentlig plads i den mest lukrative del af advokatbranchen, men forlod den for at vie sit liv til at føre sager for folk, der på den ene eller anden måde er kommet i klemme i systemet, typisk i kommunerne eller i Arbejdsskadestyrelsen.

Han fører sager om førtidspensioner og psykiske arbejdsskader for blandt andet krigsveteraner. Han er også kendt for at stille kommuner til regnskab for at have svigtet udsatte børn, som de havde ansvaret for. 

Det er der ikke så mange penge i, men til gengæld mener han, at det giver meget mere mening i arbejdslivet, end at bruge et halvt år på at udarbejde en milliardkontrakt om mælkeleverancer mellem Coop og Arla.

Skriv hvad du søger