Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2019

Folkemøde i skyggen af regeringsforhandlinger

Årets Folkemøde falder pladask ned i rød bloks tovtrækkerier om, hvordan fundamentet til en ny regering skal støbes. Trolde, trusler og muligheder er blandt nøgleordene i det bornholmske kapitel i regeringsdannelsen.

Solen skinner, Cirkuspladsen foran Hovedscenen er fyldt og demokratifestivalen Folkemødet er skudt i gang, som den plejer. Og selvom de mørke skyer, torden og lyn først kommer på tredjedagen, foregår Folkemødet alligevel i skyggen af noget. For midt i Folkemødet knokler rød blok på Christiansborg for at blive enige om, hvad en ny rød regering skal funderes på.

Og socialdemokraternes bud på en ny statsminister, Mette Frederiksen, der har sat forhandlingerne på pause i to dage af respekt for Folkemødet, benytter da også sin taletid på hovedscenen om lørdagen til at tale om netop forhandlingerne på Christiansborg.

Hun fortæller om den ”historiske mulighed”, som rød blok lige nu har for at sætte velfærden først, skaffe flere ansatte til at tage sig af både de yngste og de ældste danskere og for at sikre mere kvalitet i sundhedsvæsenet.

Skriv hvad du søger