Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2019

Byrådsmedlem smidt ud af Venstre

Byrådsmedlem i Billund Kommune Lars Hansen stemte imod tvunget håndtryk i forbindelse med grundlovsceremonier i kommunen og er nu blevet ekskluderet af Venstre.
tekst Tom Ekeroth

Venstre i Billund går nu fra at være 10 til 9 medlemmer. Det har kostet Lars Hansen medlemskabet i Venstre, at han stemte imod tvunget håndtryk i forbindelse med grundlovsceremonier i Billund Kommune.

– Han kunne ikke overbevise os om, at han fortsat skal være medlem af Venstre, og så måtte vi tage det skridt. Det er et meget stort skridt, og det er trist og ærgerligt, at det er kommet dertil, men vi har ikke tillid til Lars længere, siger formand Ivar Nørlund for Venstre i Billund til Jydske Vestkysten.

I en pressemeddelelse fra Venstre pointeres det, at det er en enig bestyrelse, der har truffet beslutningen om eksklusionen af hensyn til det fortsatte samarbejde. Bestyrelsen understreger også, at ekskluderingen ikke alene sker på baggrund af en enkelt sag, men på grund af gentagne tillidsbrud gennem årene som byrådsmedlem for Venstre.

Skriv hvad du søger