Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2019

Aktuelt

tekst Tom Ekeroth

Lyngby-Taarbæk vil sælge tidligere museum

Lyngby-Taarbæk Kommune planlægger at sælge det tidligere Landbrugsmuseum og en tidligere Landbrugsskole. De smukke gamle bygninger over for Frilandsmuseet udbydes til salg i efteråret 2019. Udbuddet vil blandt andet forudsætte, at det tidligere Landbrugsmuseum og den tidligere Landbrugsskole renoveres og bevares i forbindelse med den fremtidige anvendelse. Kommunalbestyrelsen ønsker, at de kommende aktiviteter på stedet er orienteret mod borgerne. 

– Da vi i sin tid købte ejendommene, var det med henblik på en kommunal anvendelse. Siden har det vist sig, at bygningerne er i så dårlig stand, at det vil koste et trecifret millionbeløb at sikre dem. Da vi jo er underlagt et anlægsloft, vil en investering i bygningerne betyde, at andre projekter – som for eksempel renovering af skoler eller daginstitutioner, skal droppes, forklarer borgmester Sofia Osmani (K). 

44

skoleklasser i Odense har med åbningen af en ny skolehave i Odense mulighed for at dyrke jorden. Det svarer til cirka 1.000 elever om året. 

Holstebro går i hundene

Skriv hvad du søger