Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2019
FV19

Her er ønskelisten, Mette Frederiksen!

Efter en valgdag, der gav flertal til den røde blok, ser det ud til, at Mette Frederiksen (S) kan sætte sig i spidsen for dannelsen af en ny regering. Når de formentlig svære forhandlinger er på plads, kan slagsmålet om kommunernes økonomi gå i gang. Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har spurgt ni udvalgsformænd i det socialdemokratiske bagland, hvad de drømmer om, at en S-ledet regering leverer i økonomiforhandlingerne.

Kig på anlægsrammen

Steen Wrist Ørts (S) – formand for by- og planudvalget i Fredericia Kommune

– Uanset hvilken regering der ender med at blive dannet, så håber jeg, at den vil hjælpe kommunerne med det demografiske træk, altså at der kommer flere ældre og flere børn. 

I forhold til det tekniske område vil jeg håbe, at man kigger på anlægsrammen. I Fredericia har vi et efterslæb på vedligehold af veje, og vi har været udfordret af, at jordopkøb til udstykning af parcelhusgrunde og erhvervsområder tæller med på anlægsrammen. Jeg forstår godt, at man forsøger at undgå overophedning, og hvis alle kommuner på samme tid gik ud og entrerede med alle landets håndværkere, så ville vi jo overophede økonomien. Men køb og salg af jord, det har jeg svært ved at forstå, hvad det skulle ophede.

Fokus på turismen

Skriv hvad du søger