Illustration: Gitte Skov
Illustration: Gitte Skov
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2019

Den gode fødsel handler om tryghed

Selv tredjegangsfødende kan have brug for hjælp og tid til at få amningen i gang. Det oplevede Kia Hansen, og for hende var det utrygt at blive sendt hjem fra hospitalet efter fire timer.
tekst Sidsel Boye

Hospitalspersonalet skal gøre sig umage med at mærke efter, om den nybagte mor er klar til at blive sendt hjem fire timer efter fødslen.

Det er det gode råd fra 29-årige Kia Hansen fra Sæby, som i øjeblikket er på barsel, men ellers arbejder på Flådestationen i Frederikshavn. Hun oplevede, at hun blev sendt for hurtigt hjem efter fødslen af sit tredje barn. Hun tror, det hænger sammen med, at hospitalet putter de fødende i en kasse, og hendes kasse hed: Du har prøvet det før, og det kan ikke være svært for dig.

– Jeg har altid haft nemme fødsler og havde to perfekte ammeforløb med de to første børn. Men amning er ikke bare noget, man gør. Det kunne man jo godt tro. Men selv om man har prøvet det før, skal man lige finde ud af, hvordan det her barn skal vende og lige have mulighed for at komme ovenpå. En fødsel er jo en kæmpe oplevelse, og selv om det har været en nem fødsel, kan det godt være lidt svært bagefter, og til trods for at det var 3. gang, var jeg på ingen måde tryg denne gang.

Skriv hvad du søger