Arkivfoto
Arkivfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2019

Time Out: Dorthe Crüger

Nyudnævnt af regeringen, KL og Danske Regioner som ledelsesambassadør for offentlig ledelse i 2019.
tekst Sidsel Boye

Hvad er det bedste, du har været med til som leder? 

– Det er at opleve, at en hel organisation gennemsyres af en fælles drøm om at give patienterne og deres familier den allerbedste behandling – og se hvilke resultater der kommer ud af det. 

Og det værste? 

– Det værste er, når man må skille sig af med mennesker, som ikke lykkes i jobbet. Det bliver aldrig nemt, men som leder er man nødt til at gøre det, for det har store konsekvenser for organisationen, hvis man ikke får det gjort i tide. 

Hvilken musik lytter du til for tiden? 

– Klassisk klavermusik a la Chopin. Jeg var så heldig at være ude at spise på en restaurant i Sevilla, hvor en ung pianist var inviteret ind for at spille, og han fik mig til at genopdage de smukke klaverstykker. 

Hvordan får man plads til både job og privatliv? 

– Et velfungerende privatliv er efter min mening forudsætningen for, at man kan levere på arbejdet. Derfor er det vigtigt, at man passer sit hjemmeliv og giver sig selv tid til andet end arbejde. Men det kræver selvdisciplin ikke at hænge på mobilen hele tiden. 

Hvad husker du bedst fra din skoletid?

– Skolebiblioteket. Jeg elskede bøger og følte mig som verdens rigeste, når jeg kunne drage hjem med en ny posefuld bøger, som kunne sluges over de næste uger. 

Hvad læser du i øjeblikket? 

– Gandhis “My experiments with truth”. Jeg faldt over den i lufthavnen i Dehli, da vi for nogle uger siden besøgte vores ældste søn, som arbejder derude. 

Fortæl om din seneste oplevelse med de sociale medier.

– Jeg er et af de her gammeldags mennesker, som ikke er på de sociale medier. 

Hvad er din seneste sportspræstation?

– Uha, jeg er ikke spor sporty. Men jeg elsker at være ude og gå lange ture og arbejde i min have. Jeg er ikke så god til bare at sidde stille i længere tid ad gangen. 

Hvad er din seneste præstation i et køkken? 

– Tjaa en lækker tapas-tallerken eller lidt på grillen. Vi er ved at renovere vores hus og har været uden køkken i flere måneder nu.

Hvad fik dig til at vælge leder-vejen? 

– Jeg har altid haft en idé om, at man kunne gøre tingene bedre eller smartere. Jeg tror også, at min nogen gange naive og optimistiske tro på at alt kan lade sig gøre, hvis man vil, har gjort at andre har syntes, at jeg skulle have lov at prøve.  sib@kl.dk 

Emneord
Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Time Out: Dorthe Crüger Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger