En af de frivillige, Vera Bruun, er tidligere dekoratør, så hver mandag sørger hun for, at udstillingen skifter i vinduerne. Foto: Palle Peter Skov
En af de frivillige, Vera Bruun, er tidligere dekoratør, så hver mandag sørger hun for, at udstillingen skifter i vinduerne. Foto: Palle Peter Skov
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2019

I Haderslev kan nyfødte få en startpakke

En familieven, en kagemand til fødselsdagen, en tumledag for familien i gymnastiksalen eller et gavekort til genbrugsbutikken. Det er nogle af de tilbud, som en gruppe frivillige kvinder kører i Mødrehjælpens lokalforening i Haderslev.
tekst Sidsel Boye

For en sundhedsplejerske kan det være lidt svært at komme tomhændet på besøg hos en nybagt familie, som ikke selv har de store ressourcer. Men i den situation er der heldigvis god hjælp at hente i en startpakke fra Mødrehjælpen, som indeholder både sengetøj, babytøj, legetøj, et gavekort og et unikt patchworktæppe.

Præcis derfor ligger der i øjeblikket tre startpakker klar til afhentning på hylderne i det lille te-køkken bag genbrugsbutikken i Mødrehjælpens lokalforening i Haderslev. Pakkerne er festligt emballeret med cellofan og sløjfe, og der er både en lyserød, en lyseblå og en neutral udgave.

– Babystartpakkerne er et samarbejde med jordemødre og sundhedsplejersker, og da vi også dækker Tønder Kommune har vi nogle startpakker stående på sygehuset i Tønder, fordi der kan være lidt langt herover til Haderslev, fortæller lokalformand, Cathrine Olesen. Hun er tidligere talepædagog og har været med fra lokalforeningens start for to år siden. 

Skriv hvad du søger