Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 09 / 2019

Kort nyt

Retssikkerhed styrkes

Retssikkerhed /// Borgernes retssikkerhed på det sociale område skal forbedres. Derfor oprettes en ny uafhængig gruppe med forankring i Ankestyrelsen, som skal undersøge nogle af de forhold, som betyder mest for borgernes retssikkerhed. Analyserne kan handle om overholdelse af forvaltningsretlige regler og skal se nærmere på retssikkerheden på udvalgte områder af kommunernes praksis. Det kan danne grundlag for ændringer af praksis, som styrker borgernes retssikkerhed.

Hver fjerde kan ikke stemme

Folketingsvalg /// 23,1 procent af Ishøjs voksne borgere kan ikke stemme til det kommende folketingsvalg. De er ikke danske statsborgere, og mens man får stemmeret til kommunal- og regionsvalg efter fire år, så er tiden ligegyldig, når det gælder folketingsvalg, hvis man ikke har dansk statsborgerskab. Men det bør laves om, mener Ole Bjørstorp (S), borgmester i Ishøj Kommune:

– Jeg mener, at der skal være lighed mellem kommunalvalg og folketingsvalg. Det er så svært at få statsborgerskab, hvis man har været ufaglært og ikke rigtig er kommet i uddannelse, og det er jo dem, som vi har mange af her i Ishøj. Enten har de haft en uddannelse hjemmefra, som ikke er anerkendt i Danmark, eller også har de slet ikke haft nogen. De vil altid være udelukkede fra at få statsborgerskab, siger Ole Bjørstorp til Jyllands-Posten.

Skriv hvad du søger