Foto: KOMBIT
Foto: KOMBIT
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2019

Hva’ så nu, KOMBIT?

På 10 år har kommunernes it-fællesskab gennemført et af Danmarkshistoriens største it-projekter uden store skandaler. Nu står virksomheden i en ny fase, hvor man skal skabe opfindsomme løsninger, der kan hjælpe kommunerne videre på den digitale rejse, mener direktøren.

Det blev kaldt Danmarkshistoriens største it-udbud, da kommunernes it-fællesskab KOMBIT i 2013 sendte de første af de kommunale it-systemer i udbud, som den nu privatejede it-virksomhed KMD indtil da havde haft monopol på at drive i en årrække, efter at kommunerne var blevet tvunget af staten til at sælge virksomheden i 2008.

Dobbelt rundt

  • KOMBITs direktør, Thomas Rysgaard Christiansen, fylder 50 år den 2. april, næsten samtidig med at virksomheden fylder 10. 
  • Thomas Rysgaard Christiansen blev i 2009 hentet til kommunernes it-fællesskab KOMBIT som markedsdirektør og overtog i 2015 posten som adm. direktør. Forud var gået 15 år i USA med lederjob i amerikanske it-virksomheder.
  • Thomas bor i Lyngby og er gift med amerikanske Tammy, som han mødte under sit ophold i USA. Sammen har de børnene Jakob og Emma.
  • Han er oprindeligt uddannet ingeniør fra DTU og tog en MBA i USA.

KOMBIT blev skabt i 2009 med det formål at forberede monopolbruddet, som det blev kaldt. Det vil sige forberede udbuddet af de store kommunale it-systemer, der skulle åbne markedet op for andre leverandører og give kommunerne nye bedre og billigere it-systemer og i sidste ende give skatteborgerne en milliardbesparelse.

Med stolthed

Skriv hvad du søger