Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2019

God kur til byernes hjerte

Det er ikke længere nok kun at have en fysisk butik, hvis man skal klare sig i konkurrencen. På Sydfyn har de lokale butikker fået hjælp til at få gang i e-handlen. Et projekt der både har givet detailhandlen flere indtjeningsmuligheder og nyt fremtidshåb.
tekst Tom Ekeroth

Detailhandlen er presset af handel på nettet. Over hele landet og ikke mindst i yderområderne. Fire sydfynske kommuner har med projektet ”Styrket erhverv i Gadeplan” skabt bedre muligheder for indtjening og nyt håb om vækst og overlevelse for butikkerne, som er en del byernes hjerte i de fire kommuner, og spiller en vigtig rolle for både turisme og bosætning.

Ærø, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg er i EU-terminologi yderområder, og derfor er der særlige muligheder for at lave projekter. Helge Padegaard, projektleder ansat i Svendborg Kommune fortæller:

– For et par år siden sad vi med overvejelser om et nyt projekt til kommunerne. Vi kunne se, at vi ikke kunne blive ved med at bruge de samme projekter år efter år. ”Vi vil noget med detailhandelen”, fløj det nærmest ud af munden på mig. Det var ikke særligt gennemtænkt, men dog alligevel med en vis baggrund i det behov, jeg oplevede og hørte i erhvervet. 

Vi skal bruge ti millioner

Skriv hvad du søger