Foto: Lene Esthave
Foto: Lene Esthave
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2019

Der er dage, hvor der er meget stille i kursuslokalet

Der er både latter og overskud i luften, når Sønderborg Kommune samler 25 af deres talentfulde specialister for at ruste dem til at komme mere ud over rampen med deres viden. Men der er også tidspunkter, hvor der er meget stille. Fordi oplægsholderen har ramt noget særligt vigtigt.
tekst Sidsel Boye

Sosu-assistent og dokumentationsvejleder, Pia Plett, er i gang med at øve sig på et oplæg, som hun har tænkt sig at holde for en gruppe sygeplejersker fra kommunens ti plejecentre. Det handler om, at der er rigtig mange penge og meget bøvl at spare ved at ligge inde med viden om sondeudstyr og sondemad. På bordet foran hende ligger hendes notater.

Hun er en af i alt 25 vidt forskellige specialister eller nøglepersoner, 16 kvinder og ni mænd fra Sønderborg Kommune, som er blevet håndplukkede til et udviklingsforløb, der skal styrke deres gennemslagskraft i organisationen og sikre lydhørhed for deres viden.

Talenterne er mødt ind i kommunens Udviklingshus på Havnbjerg gamle skole klokken 8 tirsdag morgen, og dagens tema er kommunikation. Alle deltagerne har i samarbejde med HR og deres nærmeste leder indkredset en øvebane og et vigtigt budskab, de gerne vil af med. Til forberedelse har de først sparret på kryds og tværs med hinanden, og når de fem minutters prøve-fremlæggelse i arbejdsgruppen er overstået, er der feedback på alt fra indhold til stemmeføring – og den vigtige øjenkontakt.

Skriv hvad du søger