Foto: Lars Horn
Foto: Lars Horn
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2019

Borgmesterrokade

Frands Fischer opdagede samtidig med alle andre, at muligheden for at overtage borgmesterposten i Skanderborg var opstået. Han greb chancen på et tidspunkt, hvor han overvejede, om den civile karriere skulle træde foran den lokalpolitiske. Og blev som den første i denne valgperiode skiftet ind på borgmesterposten før tid.

Indskifterne

Med kort tids mellemrum har to borgmestre besluttet sig for at trække stikket og overlade tøjlerne til yngre kræfter. Danske Kommuner har talt med de nye, Frands Fischer (S) og Simon Aggesen (K), og en af de gamle, Jørgen Gaarde (S). Det kan du læse mere om på de følgende sider.

Det er søndag den 3. marts, og Socialdemokratiets byrådsmedlemmer i Skanderborg er indkaldt til ekstraordinært gruppemøde uden dagsorden på et kontor i byen. Det er ikke hverdagskost, og hos Frands Fischer (S), der er formand for Undervisnings- og Børneudvalget, fremkalder det da også mere end et løftet øjenbryn.

– Jeg tænkte, at der var noget galt. Noget under opsejling. Enten at kommunen var ved at kollapse, eller at nogen havde gjort noget, de ikke skulle. Eller måske at Jørgen (Gaarde (S), borgmester, red.) var livstruende syg og ville trække sig, siger Frands Fischer.

Skriv hvad du søger