Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2019

Aktuelt

Ingen adgang for folketingspolitikere

Valget nærmer sig, og det er ikke kun Folketingets politikere og nye kandidater, der mærker det. En lang række af landets kommuner kan normalt se frem til at få besøg fra Christiansborg, når der skal promoveres politik og ståsteder i valgkampen. Men det gider man ikke stå model til i Ballerup Kommune. Et flertal i kommunalbestyrelsen har netop vedtaget en lokal tre-måneders karensperiode op til et valg for landspolitikere.
– Vi synes ikke, at vores ansatte på institutioner og skoler og vores borgere skal smide alt, hvad de har i hænderne, fordi en landspolitiker eller en minister pludselig op til et valg får den ide at besøge et plejehjem eller en skole, siger borgmester Jesper Würtzen (S).

294

Kvindelige kandidater stiller op til Folketingsvalget i år. Til sammenligning er der 461 mandlige kandidater, man kan sætte sit kryds ved, når Lars Lykke trykker på valgknappen.

Elefanter venter på bolig

Hvad der skulle have været en god nyhed for danske cirkuselefanter lader til at trække i langdrag. Sidste år tegnede der sig et flertal i Folketinget for at forbyde eksotiske dyr i cirkus, herunder elefanter, og det blev besluttet, at elefanterne i stedet skulle nyde pensionistlivet. Lolland Kommunes store safaripark, Knuthenborg, stod klar til at bygge et anlæg til elefanterne i parken, men prisen for anlægget vil overstige de syv millioner kroner, Regeringen og Dansk Folkeparti sidste år blev enige om at afsætte til at sikre elefanterne en fremtid i Danmark.

Kampen om lyssignalerne forsætter

Skriv hvad du søger