Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2019

Vendsyssel Teater er også for dem der bare venter på toget

Da Vendsyssel Teater i Hjørring åbnede i 2017, var det første nybyggede teater i provinsen i 100 år. Det bliver kaldt byens dagligstue, og det er nu, at stedet skal bevise sit værd ved at klare sig på et almindeligt driftsbudget.

Teatercaféen Hos Uffe er populær. Ud til de store glasvinduer sidder gæster ved alle bordene og spiser. Der er frit udsyn til baren, og i det tilstødende foyerområde er der hyggelige ventekroge til de tidligt ankomne gæster til forestillingerne og arrangementerne på Vendsyssel Teater. 

I den lille sal spiller familieforestillingen ”Tamme tigre findes ikke”, i den store sal skal forestillingen ”Turisterne” spille senere på aftenen, og i en tredje sal skal der være bingoaften for kommunens unge. Alt sammen på en helt almindelig torsdag. 

– Teatret er tænkt til at være byens dagligstue og rummer derfor mange forskellige aktiviteter. Placeringen er central, lige over for stationen. Alle er velkomne, også selvom de bare mangler et sted at sidde, mens de venter på toget. Her skal ikke være for elitært, selvom kunsten er professionel, siger teaterdirektør Lars Sennels. 

Skriv hvad du søger