Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2019

Aktuelt

tekst Sascha Reiffenstein Petersen

0 kroner for en begravelse 

De udgifter, vi tænk­er mindst over, er nok udgifterne til vores egen begravelse. Og hvis man bor i Fredensborg eller Hørsholm Kommune, behøver man slet ikke spekulere på det fremover. Her i det nye år skal man nemlig ikke længere betale for at blive begravet eller bisat i de to kommuner, hvis man i forvejen er medlem af Folkekirken og er bosiddende i provstiet eller har en særlig tilknytning til en af sognene. Det skriver Helsingør Dagblad. Provst Hans-Henrik Nissen fra Fredensborg, der står bag initiativet, er meget glad for, at det er lykkedes at få vedtaget forslaget om, at det bliver gratis at få et gravsted med op til to kistepladser uden beregning i en fredningsperiode på 20 år. Man skal dog stadig betale for gravstedets vedligeholdelse.

Bålmad, stjerneudsigt og gratis wifi 

Er et af dine nytårsforsæt at komme mere ud i naturen? Så er der gode nyheder, hvis du eksempelvis lægger vejen forbi Assens. På shelterplads­en Brunebjerg i Assens installeres der nemlig gratis wifi med midler fra en EU-pulje, så du kan kombinere bållugten og stjerneudsigten med lyset fra din smartphone. Assens Kommune håber, at folk vil bruge wifien til at lade sig inspirere til bålmad og blive klogere på naturen, forklarer Tine Helvang, der er digitaliseringskonsulent i Assens Kommune til Fyens Stiftstidende. I alt får 15 danske byer penge til wifi. Pengene skal bruges til etablering, mens kommunen skal sørge for driften af hotspottet i tre år. Assens Kommune har fået 15.000 euro (omkring 112.000 danske kroner). 

Forskud på januar-motionen  

Normalt er det først her i januar, når julehyggen med rigelige mængder mad er overstået, at vi alle sammen begynder at tænke på motion og fitnessabonnementer igen. Men en del skoleelever var en del af bevægelsesjulekalenderen fra Dansk Skoleidræt i december. Hver dag åbnede eleverne en ny låge, der gemte på videoer med forskellige såkaldte brain breaks til undervisningen. 825 skoler i hele landet deltog i bevægelsesjulekalenderen. Julekalenderprojektet hedder Sæt Skolen i Bevægelse og er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, som Dansk Skoleidræt også står bag. 

Scan kunsten 

Skriv hvad du søger