Skuespillerne (fra venstre) Hanne Laursen, Hans Holtegaard, Lone Rødbro, Jørgen Bing og Robin Haslund Buch fik publikum til at grine mange gange under juleforestillingen ”Turisterne”. Foto: Jacob Stage
Skuespillerne (fra venstre) Hanne Laursen, Hans Holtegaard, Lone Rødbro, Jørgen Bing og Robin Haslund Buch fik publikum til at grine mange gange under juleforestillingen ”Turisterne”. Foto: Jacob Stage
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2018

”Er det ikke nok, at du spiller fransk klovn på teateret, skal du også gøre det i byrådssalen?”

Skuespiller Jørgen Bing (SF) har altid været politisk interesseret og blev politisk aktiv, da han fik nok af DF’s retorik. Han blev en del af Hjørring Byråd for miljøets skyld, og kombinationen af skuespil og politik har ført til aftener med politiske brandtaler iklædt teaterkostume for at kunne nå begge dele.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2018_DK-5___Fra-Byraadet-Ikon_263.jpg

Fra byrådet

I Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er vi optaget af at give en stemme til de almindelige politikere i landets byråd. Derfor bringer vi i hvert nummer serien ”Fra byrådet”. Her vil politikerne fortælle om det, der optager dem lige nu, sætte ord på arbejdsvilkårene som politiker eller andet aktuelt fra det politiske liv i kommunerne.

Se alle artikler fra serien

Iført et lyst jakkesæt oplyst af et blåligt lys danser Jørgen Bing rundt på scenen på Vendsyssel Teater i Hjørring med sin skuespilkollega Hanne Laursen, der har en struttende, hvid brudekjole på. Publikum skraldgriner over den lidt karikerede dans og de overdrevne glade smil. Med ét forsvinder det blålige drømmelys og det dansende par. Tilbage på scenen oplyses scenografien, der består af et turistkontor i den fiktive nordjyske by kaldet Klitby. Forestillingen på Vendsyssel Teater denne aften handler om, hvordan en by overlever, når turisterne vender dem ryggen, fordi deres eneste varemærke, et fyrtårn, er ved at styrte i havet. Det handler om at være på vej ud over afgrunden på flere planer, når livet ikke går som planlagt. Brudeparrets dans er blot fantasi, for de gik fra hinanden flere år tidligere, og selv indsatsen for at få turisterne til at strømme til Klitby kan ikke redde deres kærlighed. 

Jørgen Bing har været tilknyttet Vendsyssel Teater siden starten af 90’erne, og han har boet i området lige så længe. Han elsker, at man som teaterskuespiller skal give så meget af sig selv ved hver optræden, at små detaljer ændrer sig fra forestilling til forestilling, og at man kan mærke publikums reaktion med det samme. 

Skriv hvad du søger