Foto: Emma Sejersen / Ritzau Scanpix
Foto: Emma Sejersen / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2018

Kulturborgmesteren brænder for både hiphop og ballet

Den nye kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Franciska Rosenkilde (Alt.), kom i Københavns undergrundsmiljøer som ung, og hun mener, at de miljøer er vigtige for unges identitetsdannelse. Derfor vil hun gerne øremærke penge til små spillesteder og udfordrende kunst.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2018_DK-5___Fra-Byraadet-Ikon_263.jpg

Fra byrådet

I Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er vi optaget af at give en stemme til de almindelige politikere i landets byråd. Derfor bringer vi i hvert nummer serien ”Fra byrådet”. Her vil politikerne fortælle om det, der optager dem lige nu, sætte ord på arbejdsvilkårene som politiker eller andet aktuelt fra det politiske liv i kommunerne.

Se alle artikler fra serien

42-årige Franciska Rosenkilde er opvokset i Pisserenden i København, der er det folkelige navn for en del af det gamle Nørre Kvarter i Indre By. Hun betegner sig selv og sine kammerater fra den tid som den sidste generation, før København blev en storby. Som barn bagte hun banankager til den lokale café Charlottes Kaffebar, som solgte dem til cafeens gæster, og der var en form for landsbystemning i området. Hun har altid elsket at bage og lave mad, men gik ikke den direkte vej ind i kokkebranchen. 

Hun tog først en professionsbachelor i ernæring og sundhed og byggede ovenpå med en kandidat i geografi, før hun fandt ud af, at et job som kok var det helt rigtige. 

Skriv hvad du søger