Som ansat på hospice skal man kunne bevare roen i svære situationer, forklarer Marie-Louise Brehm Nielsen. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Som ansat på hospice skal man kunne bevare roen i svære situationer, forklarer Marie-Louise Brehm Nielsen. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2018

Hospicet er mit helle fra de politiske slåskampe

Marie-Louise Brehm Nielsens (Lokal) hverdag er kontrastfyldt. Som sygeplejerske på et hospice skal hun være omsorgsfuld, og som byrådsmedlem i Lolland Kommune skal hun tænke taktisk, for politik byder indimellem på verbale tæsk, hvilket også har ført til et partiskift.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2018_DK-5___Fra-Byraadet-Ikon_263.jpg

Fra byrådet

I Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er vi optaget af at give en stemme til de almindelige politikere i landets byråd. Derfor bringer vi i hvert nummer serien ”Fra byrådet”. Her vil politikerne fortælle om det, der optager dem lige nu, sætte ord på arbejdsvilkårene som politiker eller andet aktuelt fra det politiske liv i kommunerne.

Se alle artikler fra serien

Fra billedet på væggen ved indgangen til Svanevig Hospice i Bandholm, lige uden for Maribo på Lolland, smiler kronprinsesse Mary, der var på besøg i 2017. Man mærker straks roen, når man træder ind ad døren. Her er dæmpede stemmer og ægte, omsorgsfulde smil. 

Marie-Louise Brehm Nielsen, der både er sygeplejerske og kommunalpolitiker, viser rundt på den ene af sine arbejdspladser, hvor kræft-, lunge- og hjertesyge får smertelindrende pleje i den sidste tid af deres liv. 

Skriv hvad du søger