Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2018

Kort nyt

Byrådsmedlem besejrer FT-medlem

VALGKAMP /// Folketingsmedlem, forfatter og debattør. Fine titler er ikke altid nok. I hvert fald ikke for Henrik Dahl, der tabte kampen om at blive Liberal Alliances spidskandidat i Sydjyllands Storkreds til det kommende folketingsvalg. Han blev slået med et mulehår af den noget mere ukendte Steen Holm Iversen, der er major i Forsvaret og har siddet i Varde Byråd siden januar 2018. Posten som spidskandidat er blevet ledig, da kulturminister og folketingsmedlem Mette Bock hellere vil vælges til Europa-Parlamentet.  

Alternativet har fundet Grünfeld-afløser

INDSÆTTELSE /// Alternativet i København har fundet afløseren til kultur- og fritidsborgmesterposten, som Niko Grünfeld har trukket sig fra. Det bliver den 42-årige Franciska Rosenkilde, der skal være borgmester perioden ud. Hun arbejder som kok, men er oprindeligt uddannet geograf. Som fagborgmester vil hun fortsætte arbejdet med at have en social profil med kulturen, udtaler hun. Niko Grünfeld valgte at forlade sit nyindrettede borgmesterkontor efter en række negative sager i pressen. Dels kom det frem, at han havde brugt over 100.000 kroner på at indrette sit kontor. Og at et nærtstående familiemedlem til en af Alternativets medarbejdere på Christiansborg var blevet udvalgt til opgaven. Desuden havde han viderebragt et fejlbehæftet CV, der oplyste, at han havde en kandidatuddannelse, når han rettelig havde en uddannelse på bachelorniveau. Rosenkilde er valgt ved afstemning blandt Alternativets medlemmer i København.  

SØM-model til udsatte børn og unge

REGNEMASKINE /// SØM-modellen, der kan bruges til at beregne de økonomiske potentialer ved sociale indsatser, er blevet udvidet, så den nu også kan bruges på området for udsatte børn og unge. Hidtil har den kun kunnet bruges på voksenområdet. Den nye version af modellen er kun en foreløbig model, som skal videreudvikles i de kommende år. Socialminister Mai Mercado (K) ser et stort potentiale i indsatser, der har en dokumenteret effekt, siger hun i forbindelse med lanceringen af den nye version.  

700 klager over svensk valg

Skriv hvad du søger