Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2018

Aktuelt

tekst Sascha Reiffenstein Petersen

48

danske byer går sammen om at slå et slag for FN’s 17 verdensmål, hvor man kan opleve spændende arrangementer under overskriften ”Danmark for målene” fra december i år og frem til september 2019. 

Star Wars for patienter og bedsteforældre 

John Williams tema fra ”Star Wars” og 70 musikere. Det var blandt andet kombinationen med Michael Carøe i front som syngende crooner-konferencier, da musikere i slutningen af oktober strømmede til Guldborgssund for at fylde lokalområdet med musik i samarbejde med Ensemble Storstrøm.
Formanden for Kultur, Fritid og Turismeudvalget, Martin Lohse fra Guldborgsundlisten, var begejstret:
– Med arrangementet ”Et Symfoniorkester kommer til Guldborgsund” kommer kulturen simpelthen ud til borgerne, både børn og unge, indlagte på hospitalet, erhvervslivet, familier og bedsteforældre. Samtidig er jeg glad for at se, hvordan kommunens børn, qua deres deltagelse i det store børnekor, er aktive medspillere i projektet, og jeg er sikker på, at denne oplevelse vil være én, de husker, og én, der vil være med til at danne dem, siger Martin Lohse i en pressemeddelelse. 

Shoppeturen går til Jylland 

Hvis du er på udkig efter landets bedste eller hyggeligste handelsby til weekendens shoppetur, får du svarene serveret lige her, og du kan godt begynde at forberede dig på, at det formentlig er en jysk gade, du skal traske op og ned ad, for Jylland løber med fem ud af seks titler. På baggrund af 100 interviews med stamkunder i hver af de deltagende byer og en bedømmelse fra en fagjury er Danmarks handelsbyer 2018 blevet kåret i et samarbejde mellem Detail forum og ICP A/S. 

Skriv hvad du søger