Foto: Jens Bach
Foto: Jens Bach
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2018

Alle ved, hvem Ulrik er...

Kommunaldirektøren i Viborg, Lasse Jacobsen, har i sine 14 år som topchef arbejdet sammen med fire forskellige borgmestre. Men med Ulrik Wilbek (V) er det første gang, han oplever en borgmester, der har brug for at holde en pause fra de landsdækkende medier.

Tema: Makkerpar

Borgmester og kommunaldirektør er kommunens øverste ledelse – den første er også den andens chef.  Men hvordan arbejder de sammen? Danske Kommuner har talt med fem kommunale makkerpar om kemi, ledelsesrum, jobrisiko og om hvor godt de kender hinanden.

Læs hele temaet her.

Borgmester Ulrik Wilbek (V) og hans kommunaldirektør, Lasse Jacobsen, har boet 100 meter fra hinanden i Viborg i mere end 10 år, så allerede her var der et fælles udgangspunkt, da de blev makkere efter det seneste kommunalvalg.

– I en by som Viborg ved man, hvem kommunaldirektøren er, så jeg vidste, hvad jeg gik ind til, og jeg var nok ikke så overrasket, som Lasse måske har været. Men ingen af os sagde ”åh nej” ved tanken om den anden, og jeg var rimelig tryg fra starten, siger Ulrik Wilbek.

Skriv hvad du søger