Illustration: Mark Airs
Illustration: Mark Airs
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2018

Kommuner skærper jagten på borgernes idéer

Borgerne vil høres og have mere medindflydelse end nogensinde før. Derfor ser flere kommuner indad for at styrke borgerinddragelsen.
tekst Narin Frausing Korkmaz

– Det giver mere kvalitet, når borgerne er med i de politiske processer. De har mange flere og andre idéer, end vi kommunalpolitikere har, så borgerinddragelse kan give nytænkning, men det kan også give ejerskab hos borgerne.

Sådan lyder det fra viceborgmester i Langeland Kommune Lisa Pihl Jensen (S). Hun er netop blevet udnævnt som formand for det §17.4-udvalg, Langeland Kommune nedsatte i slutningen af august. Udvalgets fornemmeste opgave er at finde metoder til, hvordan kommunen fremover kan benytte borgerinddragelse meget mere i det kommunale arbejde. 

– Med det nye udvalg skal vi ned i maskinrummet og kortlægge, hvad vi har gjort i Langeland Kommune indtil nu. Vi skal også hente inspiration fra andre kommuner, og så skal vi prøve at udarbejde et katalog til kommunalbestyrelsen med idéer til, hvordan vi kan inddrage borgerne i kommunen, fortæller Lisa Pihl Jensen.

Skriv hvad du søger