En gang om måneden henter Ulla Saaby Steffensen laboratorieudstyret ude hos kommunerne og tager det med op på hospitalet til kontrol. Foto: Astrid Dalum
En gang om måneden henter Ulla Saaby Steffensen laboratorieudstyret ude hos kommunerne og tager det med op på hospitalet til kontrol. Foto: Astrid Dalum
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2018

Efterlad ikke børn og blodprøver i bilen

Kommunale sygeplejersker tjekker infektionstal og blodprocenter som aldrig før. For at sikre en høj kvalitet af prøverne har Struer og Holstebro kommuner indgået et tæt samarbejde med sygehusets bioanalytikere.

Temperaturfølsomt måleudstyr og blodprøver, der ligger og rasler rundt i en 30 grader varm bil hele dagen, er ikke det optimale udgangspunkt for et korrekt prøvesvar. Det har Holstebro og Struer kommuner måttet sande, efter de har haft besøg af sygehusets bioanalytikere, som har tjekket arbejdsgange og udstyr, når de kommunale akutsygeplejersker tager blodprøver på syge borgere i eget hjem.

– Det er jo helt forfærdeligt at tænke på, at vi bare kørte rundt med udstyr og prøver i en 30 grader varm bil. Vi ved godt, at man ikke må efterlade børn og dyr i bilen, men det gælder altså også vores måleudstyr, som er temperaturfølsomt. Vores arbejde er jo nyttesløst, hvis vi ikke kan regne med de målinger, vi tager, siger Grethe K. Pedersen, akutsygeplejerske i Holstebro.

Samarbejdsaftale

  • Struer og Holstebro kommuner har indgået en samarbejdsaftale med Klinisk Biokemisk Afdeling ved Hospitalsenheden Vest i Region Midtjylland om kvalitetssikring af kommunens laboratorieudstyr. 
  • Kommunerne har hver købt 16 timers bistand om måneden fra en bioanalytiker.
  • Timerne skal bruges til kvalitetssikring af udstyret og faglig oplæring af personalet.

Skriv hvad du søger