Rådhuset i Lejre ligger i byen Allerslev, som har ligget der fra jernalderen og i dag er vokset sammen med Lejre Stationsby. Her er bagsiden af rådhusbygningen, som er bygget i 1972. Foto: Jakob Carlsen
Rådhuset i Lejre ligger i byen Allerslev, som har ligget der fra jernalderen og i dag er vokset sammen med Lejre Stationsby. Her er bagsiden af rådhusbygningen, som er bygget i 1972. Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2018

Brede forlig giver kommunaldirektøren arbejdsro

Borgmester og kommunaldirektør i Lejre har aldrig diskuteret, om en topdirektør helst skal bo i sin arbejdskommune. Men faktisk ser borgmester Carsten Rasmussen (S) det som en fordel, at kommunaldirektøren Inger Marie Vynne har et friskt blik med sig udefra.

Tema: Makkerpar

Borgmester og kommunaldirektør er kommunens øverste ledelse – den første er også den andens chef.  Men hvordan arbejder de sammen? Danske Kommuner har talt med fem kommunale makkerpar om kemi, ledelsesrum, jobrisiko og om hvor godt de kender hinanden.

Læs hele temaet her.

Da kommunaldirektør og borgmester dukker op i mødelokalet til den aftalte tid for at tale om deres relativt nye makkerskab i spidsen for Lejre Kommune, har den ene af dem lige forsøgt sig med at drage en parallel mellem dem selv og Disneys berømte par, skønheden og udyret. Makkerparret morer sig. Og på spørgsmålet: Hvordan er jeres kemi? svarer borgmester Carsten Rasmussen med pokerface: Udmærket tak.

Og så uddyber han:

– Vi har et meget struktureret samarbejde og mange møder for netop for at sikre, at vi kommer hele vejen rundt om alle dagsordener. Og det kunne jo alt sammen godt blive lidt tungt, hvis man ikke også lige har kemien. I virkeligheden er borgmesterposten den mest ensomme post, så det har også noget med kemi at gøre, at der er en fortrolighed, som betyder, at jeg kan lufte nogle ideer over for kommunaldirektøren. Hvis jeg hver eneste gang blev mødt af himmelvendte øjne, så kan det jo godt være, jeg blev lidt træt af det. Det er rigtig godt lige at kunne få vendt noget, man har tænkt på, og allerede der kan jeg se på Inger Marie, om min idé er lidt op ad bakke eller ej.

Og kommunaldirektør Inger Marie Vynne tager tråden op.

– Som makkerpar vil der også være nogle ting, vi er uenige om, og det skal man også kunne være. Men så kan man alligevel godt have det halvsjovt dagen efter eller et minut efter. Jeg tror, humor og kemi er med til at gøre, at man også bedre kan tage uenighederne, siger hun.

Inger Marie Vynne blev ansat af borgmesterens forgænger i 2013, og hun har altid pendlet til sine kommunale lederjob fra bopælen i København. Men i modsætning til nok en del af borgmesterkollegerne har Carsten Rasmussen det helt fint med, at hun ikke har valgt også at slå sig ned i Lejre.

– Umiddelbart synes jeg, det er meget rart, at vi ikke begge er fedtet ind i alting, men kommer med noget forskelligt. Det er et andet pres, hvis man er borger samtidig. Når man kommer udefra, har man andre vinkler og en distance, som ikke er der, når man også er borger, siger borgmesteren.

God hukommelse

Carsten Rasmussen har været aktiv i lokalpolitik i snart 27 år. Deraf otte år som borgmester fra 1994-2002.

– Jeg kan huske, hvad der blev vedtaget i 90erne, og selv hvis reglerne ikke bliver efterlevet i dag, kan jeg huske dem, smiler han.

Kommunaldirektøren er bevidst om borgmesterens mangeårige tilhørsforhold.

– Carsten har nærmest en kærlighed til området. Selv er jeg også kommet til at holde af kommunen, siger hun.

Foto: Jakob Carlsen

Lejre Kommune har masser af smuk natur. Alt sammen beskrevet i den gedigne billedbog ”Vores sted”. Her er det Lavringe Å, som løber i ådalen tættest på rådhuset.

Bag borgmesteren står en bred konstellation på 15 ud af 25, og kommunaldirektøren værdsætter i høj grad borgmesterens ambition om at arbejde med brede forlig.

LÆS OGSÅ Alle ved, hvem Ulrik er...
FOR ABONNENTER

– De brede forlig betyder virkelig meget for, hvad vi som administration skal bruge tiden på. Det betyder meget, om der er mange konflikter, mistillid og sager, der bliver sendt frem og tilbage mellem økonomi- og fagudvalg, eller om der grundlæggende er tillid og et godt politisk samarbejdsklima. Og jeg ved, hvad jeg snakker om, for jeg har prøvet, hvordan politisk uenighed påvirker både arbejdsklimaet, og hvad man som topledelse kan bruge tid på. Vi skal jo også have tid til at lede organisationen, siger hun.

Borgmesteren har også sin vinkel på administrationen.

– Jeg er af den gamle skole og går meget op i, at administrationen skal servicere kommunalbestyrelsen og ikke flertallet, og som menig bør du ikke opdage nogen forskel i servicering, selv om det politiske flertal er skiftet.

Og den præmis, synes kommunaldirektøren, klart gør hendes arbejde lettere.

Politisk teamarbejde

De er begge to ret begejstrede, da de skal fortælle om, hvordan den nye kommunalbestyrelse er kommet godt fra start ved at holde seminar og bruge tid på at tale om, hvordan politikerne skal opføre sig over for hinanden og administrationen og vice versa. Og både politikere og direktion har hevet en dag ud af kalenderen for at tilbringe den i det lokale eksperimentarium, Sagnlandet, som er et naturskønt, arkæologisk og etnologisk legeland. Her har de øvet sig i teamarbejde, mens de byggede kastemaskiner, malede mel, slog ild og bagte brød.

– Undervejs opdager man nogle kompetencer hos hinanden, som, man ikke vidste, var der. Også hos de nye, der er mere uerfarne i politik. At bage brød og tænde ild uden tændstikker kræver, at man kan organisere teamarbejde, og lokalpolitik er jo også teamarbejde, siger Inger Marie Vynne.

Borgmesteren tror, at erfaringer fra en dag med kollegerne rækker langt ind i det politiske udvalgsarbejde.

– Der er stor forskel på, om man er typen, der går i gang, før man har hørt instruksen, typen, der gør brug af muligheden for at få hjælp, eller om man er typen, der hellere først vil forsøge at løse opgaven selv, siger Carsten Rasmussen.

Dagen i Sagnlandet har også givet mulighed for at få talt åbent om dilemmaer og få snakket sig ind på hinanden.

– Jeg ved fra Kattegat-kurserne, at der blandt nogle af de nye politikere er stor mistillid. De tror ikke på administrationen, og de har mistillid til de andre politikere. Vi oplevede også i starten tendenser i den retning og tog med det samme fat på det. Siden har vi ikke mærket noget til det, siger borgmesteren. 

Kommunaldirektøren mener også, det er godt at få ”svesken på disken” fra starten.

– Efter kommunalvalget kunne vi også mærke, at de nye politikere syntes, at administrationen satte sig på lidt for meget magt, og at de gamle politikere var småirriterende. Ved at tale åbent om det og give politikerne mulighed for at fortælle om deres forventninger til mig som kommunaldirektør og til direktionen og administrationen i det hele taget – og vice versa – fik vi taget hånd om problemerne, inden de voksede sig store. Jeg forstår godt, at både almindelige borgere og folkevalgte indimellem kan tvivle på ”systemet”, og netop derfor er åbenhed og fuld gennemsigtighed afgørende. Også når vi begår fejl, siger hun.

LÆS OGSÅ Tid til andet end arbejde
FOR ABONNENTER

Ned, op, ud, ind og sidelæns

Ved spørgsmålet til, om ledelseskommissionen har sat sig spor i Lejre, kigger borgmesteren interesseret på kommunaldirektøren. 

Hun har i øvrigt selv bidraget til kommissionsarbejdet.

Kommissionen er med til at sætte offentlig ledelse på dagsordenen, og det er vigtigt, siger hun. Og fremhæver budskabet om, at ledere af ledere skal styrke ledelse rettet mod driften og i det hele taget forstå det, de leder og forstå værdiskabelsen – set fra borgernes perspektiv.

Foto: Jakob Carlsen

Makkerparret arbejdede sammen i en periode, mens Carsten Rasmussen var formand for børn- og ungeudvalget. På det tidspunkt var kommunen uden børnedirektør, og i stedet vikarierede kommunaldirektør Inger Marie Vynne. Hun har stor viden om børneområdet, og det står hendes hjerte nært.


I Lejre har politikere i det tidligere byråd og borgere været sammen om at lave kernefortællingen ”Vores Sted” om Lejre. Den fortælling, som er illustreret med fotos fra det smukke Lejre, er samtidig det strategiske grundlag for organisationen, og den er udgangspunkt for lederudvikling.

– Vi har systematisk ledelsestræning af alle ledere, nye som gamle. Formålet er at gøre lederne dygtigere til at hjælpe medarbejderne til at løse deres kerneopgaver med mere arbejdsglæde og i overensstemmelse med den politiske vision og kernefortællingen om Vores Sted. Konkret træner vi at lede ned, op, ud og til siden. Og vi træner i at lede ind. Mange ledere har brug for at se på, hvordan de leder sig selv og styrer deres egen tid. Ledelseskommissionen har faktisk bestyrket mig i, at det, vi arbejder med, er meget vigtigt, og at offentlige ledere skal vide med sig selv, hvorfor de er ledere og have et personligt ledelsesgrundlag, siger hun.

Kagefadet

Der er langt mellem de kvindelige topchefer i det offentlige, så der er Lejre noget specielt. 

Men er det noget, der fylder i hverdagen for makkerparret?

– Det fylder ikke, siger borgmesteren, og så rejser han sig og tager husholdningsfilmen af fadet med de fire stykker wienerbrød og byder rundt.

– Burde det ikke have været dig, der gjorde det her, siger han med et skævt blik til kommunaldirektøren. Det, synes de begge, er sjovt. Hun siger:

– Det vil være godt at få flere kvinder ind i topledelse. For ellers er der en talentmasse, der går tabt.

Mens borgmesteren får fred til at spise sit wienerbrød, fortæller kommunaldirektøren om sin baggrund for at arbejde i en kommune.

– Jeg er vokset op i et miljø med politisk aktive forældre i højskolebyen, Askov, og betydningen af lokalpolitik har været med mig fra barnsben, og det, der driver mig, er ikke så meget anderledes end det, der driver Carsten. Jeg vil gerne værne om lokaldemokratiet og være med til at understøtte, at der er tillid, og at det, vi arbejder med, betyder noget for de mennesker, der lever her.

LÆS OGSÅ 40 år for almindelige mennesker
FOR ABONNENTER

Carsten Rasmussen er ud af en fagpolitisk aktiv familie og meldte sig ind i Socialdemokratiet som 18-årig.

– Nogen kommer ind i kommunalpolitik, fordi de repræsenterer lokalsamfundet, men for mig er det de socialdemokratiske værdier, siger Carsten Rasmussen.

Nytænkning

Hvem arbejder mest af jer to?

– Det gør Inger Marie. Det håber jeg da, for hun får mere i løn end mig, kommer det lunt fra borgmesteren, og han tilføjer, at det for ham er svært at adskille, hvad der er fritidsinteresse, og hvad der er arbejde.

– Jeg ville jo alligevel være kommet i partiforeningen, siger han.

Kommunalpolitikernes tidsforbrug er i øvrigt et af de områder, hvor han ser et behov for nytænkning.

– Som politikere er vi meget mere ude end tidligere. Vi har ikke bare de sædvanlige udvalgsmøder, som tager tid. Vi har lige så mange andre møder, så vi har udvidet politikernes tidsforbrug, og vi skal passe på, at vi ikke møder os fuldstændigt ihjel, siger han.

– Ja, det er svært at genopfinde sine egne arbejdsmetoder, konstaterer kommunaldirektøren.

Der er en indbygget risiko i et kommunalt topjob. Bliver man påvirket af det?

– Det er et vilkår. Det er helt legitimt, at der i en organisation kan blive brug for nogen, der kan noget andet og med nogle andre kræfter. Men det er vigtigt, at det foregår på en ordentlig måde, og for mig som leder er det meget afgørende, at jeg får politiske tilbagemeldinger på, hvordan det går, og om der er noget, man vil have mere eller mindre af, siger hun.

Carsten Rasmussen tilføjer, at en form for åremålsansættelser på toplederniveau kan være en praktisk løsning.

– Så kan der komme et naturligt skifte efter fire eller seks år, uden at det behøver være et brud. På den måde bliver alting mindre dramatisk. Det så jeg gerne, siger han.

LÆS OGSÅ Sagt om løndirektøren
FOR ABONNENTER

Selv har han orlov fra sit gamle job i skolevæsnet i nabokommunen, så han kan vende tilbage, eller han kan gå på pension, hvis han en dag ikke bliver genvalgt.

– Jeg har prøvet ikke at blive genvalgt som borgmester, og jeg har stor forståelse for, at det kan føles som et tab af identitet at miste sit job. Selv om det oftest bliver omtalt som starten på nye fantastiske muligheder. Noget helt andet er spørgsmålet om, hvem der egentlig vil være borgmester. For hvis du er ung og vil gøre karriere, så er man håbløst bagud, hvis man først har revet fire eller otte år ud af kalenderen. sib@kl.dk og tek@kl.dk

Sagt om

Ud til borgerne

Jeg vil gerne ud af rådhuset, og vi har en stor mandskabsvogn med glasdøre, Vores-Sted-vognen, som vi bruger som projektvogn, for eksempel når vi laver kommuneplan. Så kører vi vognen ud til to håndfulde småbyer, hvor vi inviterer til debat om kommuneplanen. Det er ikke borgerne, der skal komme ind på rådhuset. Det er os, der skal komme ud.

Sociale medier

Jeg er stort set ikke på de sociale medier og tror, at de er lidt opreklamerede. Enhver politisk beslutning kan rejse en storm, og nogen bliver hunderædde, når de har læst 50 opslag. Men hvis man skulle sidde og følge med på Facebook, ville der aldrig blive truffet en beslutning, og i hvert fald skulle den alligevel ændres dagen efter.

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Lejre

Topposter

Da jeg startede i jobbet som kommunaldirektør i Lejre, var vi alene kvinder i direktionen. I dag er vi to kvinder og to mænd, og jeg har da talt med borgere, som syntes, det er godt, at der i dag er kommet lidt flere mænd. Det er jo meget skægt.

Inger Marie Vynne, kommunaldirektør 

 

Skriv hvad du søger