– Jeg har rigtig meget grønt tøj efterhånden, og jeg har også grønne øreringe og grøn neglelak, så det hele kan symbolisere Alternativet, siger Mira Issa Bloch. Privatfoto
– Jeg har rigtig meget grønt tøj efterhånden, og jeg har også grønne øreringe og grøn neglelak, så det hele kan symbolisere Alternativet, siger Mira Issa Bloch. Privatfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2018

Jeg siger det, ingen andre siger

Mira Issa Bloch (Alt.) øver sig i at være nærværende i alt, hvad hun gør. Med sin socialpædagogiske og psykoterapeutiske baggrund er udsatte borgere et af de vigtigste politiske områder for hende, og så går hun ind for en ny politisk kultur.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2018_DK-5___Fra-Byraadet-Ikon_263.jpg

Fra byrådet

I Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er vi optaget af at give en stemme til de almindelige politikere i landets byråd. Derfor bringer vi i hvert nummer serien ”Fra byrådet”. Her vil politikerne fortælle om det, der optager dem lige nu, sætte ord på arbejdsvilkårene som politiker eller andet aktuelt fra det politiske liv i kommunerne.

Se alle artikler fra serien

Der er en aura af ro over forhaven til Mira Issa Blochs hvide rækkehus på bakketoppen i Skanderborg. Hun sidder i sit udekontor med krydrede kartoffelbrød, gulerødder, æblebåde og en gurkemeje-, ingefær- og lakridsrodsdrik. Når hun taler, er det i et tilpas, roligt toneleje, der indimellem afbrydes af et temposkift, når hun bliver begejstret. Mira Issa Bloch er ikke bange for at erklære sig for en utraditionel politiker. 

– Jeg er en del af ny politisk kultur, fordi jeg går ind for mere gennemsigtighed og øget fokus på borgerinddragelse. Jeg siger tingene, som de er, og jeg siger de ting, der ikke bliver sagt af andre. Jeg siger det pænt, og jeg lytter mere, end jeg taler. Jeg ønsker et samfund med mere fokus på at være og ikke gøre, siger Mira Issa Bloch og fortsætter med at fortælle om sin vej ind i Alternativet og lokalpolitik.  

Skriv hvad du søger