Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2018

Byhaven er mit andet hjem

Hjemløse planter tomater og meloner i Sundholms Byhave, og de har glæde af at dele haven med en privat beboerforening og nogle af København Kommunes skoler og børnehaver. Det øger beskæftigelseschancerne, mindsker social isolation, og giver de hjemløse noget at stå op til.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Ole Josefsen retter lidt på kasketten over sit lange mørke hår, inden han går forrest ind i det smalle drivhus, hvor der står planter i trækasser på hver side af midtergangen. 

– Her er der tomater og meloner. Dem har jeg været med til at plante, siger Ole Josefsen og lader hænderne glide langs stilken på en tomatplante. Han lader som om, han spiser en tomat og griner. 

Ole Josefsen er 54 år, han kommer fra Grønland og er en af de hjemløse, der kommer i Sundholms Byhave for at passe planterne og sørge for at området er rent og pænt. Havearbejdet er en del af et beskæftigelsestilbud fra Københavns Kommune, der skal øge
livskvaliteten og beskæftigelseschancerne hos udsatte borgere. Brugerne møder klokken otte om morgenen til morgenmad efterfulgt af havearbejde og til sidst frokost, fortæller Klara Hau Johnsen, der er socialrådgiver og teammedarbejder på Aktivitetscenteret Sundholm
. 

Skriv hvad du søger