Borgmester Jan Pedersen (S) Foto: Norddjurs Kommune
Borgmester Jan Pedersen (S) Foto: Norddjurs Kommune
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2018

Norddjurs: Vi er ikke alene om katastrofebudget

Norddjurs Kommunes økonomi har et katastrofalt stort hul på 115 millioner kroner. Det er især ændringerne på beskæftigelsesområdet, der er årsagen. Borgmesteren erkender fejl, men understreger, at Norddjurs ikke er alene om at være fanget i lavindkomstfælden.

Den står på skattestigninger, og der skal skæres dybt i velfærden i Norddjurs Kommune for at få budgettet for 2019 til at hænge sammen. Borgmester Jan Petersen (S) erkender, at man skulle have set advarselslamperne tidligere.

– Men jeg er træt af, at vi bliver udråbt som nogle idioter, der ikke kan finde ud af det. Den sårbarhed, vi har i vores økonomi, er der også mange andre kommuner, der har. Og det rejser spørgsmålet om, hvad det er for nogle økonomiske rammevilkår, vi som kommune med lavt indkomstgrundlag har for at levere ordentlig service til vores borgere, siger han.

Lavindkomstfælden

Det er særligt ændringerne på beskæftigelsesområdet i 2016, som betyder at refusionssatserne for ledige aftrappes over tid, der har givet ubehagelige overraskelser i Norddjurs Kommune.

Skriv hvad du søger